mENU

Predjedlá/Starters

80g Tatarák  z hovädzej sviečkovice (1,10,SK)

(Beef  tartare)

Neodporúča sa, aby tepelne nespracované mäso a vajcia konzumovali deti, tehotné a dojčiace ženy, osoby so slabou imunitou

 11,20 EUR

80g bryndzová nátierka s cibuľkovou slamou s olivovou tapenádou,pečivo(1,7,sk)

(Sheep cheese with onion straw,olives tapenade,bread )

7,50 EUR

Polievky/Soup

0,25l Slepačí vývar s domácimi rezancami a zeleninou (1,3,9,sk)

(Chicken soup with home-made noodles and vegetables)

3,50 EUR

0,25l šošovicová polievka s hubami,slaninkovým brunoise s maslovými zemiakmi(7,1)

(Lentil soup with mushrooms,bacon brunoise with butter potatoes)

4,20 EUR

Hlavné jedlá/Main courses

200g risotto s bielou špargľou,mladou sezónnou zeleninou s parmezánovým chpips,bylinky (7)

(Risotto with white asparagus,young seasonal vegetables with parmesan chips,herbs)

12,90 EUR

200g sviečkovica z mladého jeleňa s krémovou kukuričnou polentu,grilovanou hlivou s brúsnicovým demi glace,bylinky (7,sk)

(Sirloin steak from a young deer with corn porridge,griled mushrooms with the cranberries demi glace,fresh herbs )

20,50 EUR

250g Domáce papardelle s kúskami bravčovej panenky,sušenými cherry rajčinkami,cuketou s parmezánom,bylinky (1,7,3,SK)

(Homemade papardelle with pieces of pork tenderloin,dried cherry tomatoes,zucchini with parmesan,herbs)

13,50 EUR

200g Teľací rezeň (1,3,AT)

„Wiener schnitzel“

14,50 EUR

200g hovädzí steak zo sviečkovice (sk) 23,90 eur

250g/26.90eur, 300g/29,90eur

(Beef tenderloin steak)

Prílohy/side dishes

150g opekané zemiaky (roasted potatoes) 3,50eur

150g Zemiaková kaša (mushed potatoes) 3,50eur

200g Grilovaná zelenina (griled vegetables) 4,20eur

150g malý miešaný listový šalát (mixed salad) 4,50eur

150g paradajkový šalát (tomato salad) 3,20eur

150g uhorkový šalát (cucumber salad) 3,20eur

150g ryža (rice) 3,00eur

Dezerty

80g Čokoládový fondant s citrónovou zmrzlinou (1,3,7)

(Chocolate fondant with lemon ice-cream)

5,50 EUR

Zákusky podľa dennej ponuky

(Sweets – daily offer)

 

Zoznam alergénov:
1. obilniny obsahujúce lepok 2. kôrovce 3. vajcia 4. ryby 5. arašidy 6. sója 7. mlieko 8. orechy 9. zeler 10. horčica

 

List of allergens:
1. Cereals containing gluten 2. Crustaceans 3. Eggs 4. Fish 5. Peanuts 6. Soy 7. Milk 8. Nuts 9. Celery 10. Mustard

 

Krajina pôvodu použitého mäsa:
SK) Slovenská republika, (AT) Rakúsko, (CZ) Česká republika, (HU) Maďarsko, (UY) Uruguaj, (NL) Holandsko, (AR) Argentína

 

Country of origin of used meat:
SK) Slovak Republic, (AT) Austria, (CZ) Czech Republic, (HU) Hungary, (UY) Uruguay, (NL) Netherlands, (AR) Argentina

Galéria

Pálenica Jelšovce, s.r.o

Jelšovce 240, 951 43

restauracia@palenicajelsovce.sk

 

Otváracie hodiny

PO - SO 11:00 - 22:00

NE 11:00 - 20:00

RIADITEĽ VÝROBY

Ing. Igor Miček

Tel: + 421 907 521 683

igor.micek@palenicajelsovce.sk

 

PESTOVATEĽSKÁ PÁLENICA

Tel: + 421 948 030 816

Tel: + 421 377 893 300

Fax: + 421 377 893 300

 

MANAGER - REŠTAURÁCIA
A PENZIÓN

Peter Varga

Tel: + 421 917 370 859

restauracia@palenicajelsovce.sk

 

REŠTAURÁCIA, PENZIÓN - REZERVÁCIE

Tel: +421 917 564 227

restauracia@palenicajelsovce.sk

 

OBCHODNÉ ZASTÚPENIE

Marek Ondruš

Tel: + 421 904 520 103

 

Cukráreň kontakt

Beáta Pátrovičová

Tel: + 421 918 474 680