Background
OVOCNÝ OCOT

Divá čerešňa

Nakuknite s nami do tajov výroby octu z Divých čerešní.

Ako pri výrobe kvalitného destilátu, tak i pri výrobe kvalitného ovocného octu, je najdôležitejšia vstupná surovina. Vždy treba dbať na vysokú kvalitu ovocia.

Po vytriedení ovocia postupujeme k procesu fermentácie, aby sme získali ovocný alkohol, ktorý baktérie svojím metabolizmom premenia na kyselinu octovú.

Na výrobu octu bola použitá istá kultúra octových baktérií. Pri našom octe sa nemusíte obávať, že sa proces fermentácie uskutočnil neznámymi divokými kultúrami baktérií.

V takto bezpečne vyrobenom octe sú zachované všetky látky, ktoré obsahovalo ovocie pred kvasným procesom. Okrem kyseliny octovej a etanolu obsahuje ocot sekundárne zložky, ktoré tvoria jeho vôňu, chuť i konzervačné vlastnosti. V rôznych octoch boli identifikované desiatky zlúčenín. Tieto komponenty pochádzajú zo suroviny, nutričných látok pridaných do fermentačného média, použitej vody i z metabolickej činnosti octových baktérií.

Následné uskladnenie octu v drevených sudoch významne ovplyvní výslednú chuť a arómu nášho jedinečného produktu. Buket vznikajúci počas niekoľko týždňového zrenia prírodných octov tvoria étery rôznych alkoholov, estery z alkoholu a kyselín, a acetáty z aldehydov a alkoholov.

Ponúkame Vám naše balenie 200 mililitrov 10 %-ného prírodného ovocného octu z divých čerešní.

Celkové kyseliny v 1 litri výrobku – 83 g